Koreczki

Nasza kuchnia jest bardzo ciekawa – ma przecież bardzo długo tradycję. Niektóre dania przygotowywane są od setek lat. Są to dania tradycyjnej kuchni polskiej. Od lat niezmienne, przygotowywane ściśle według wskazówek z przepisu.

Lubimy jednak w kuchni eksperymentować i nie obawiamy się wymyślać coraz to nowych, apetycznych dań. Niektóre takie dania na stałe wpisują się w nasze kulinarne menu i regularnie, co jakiś czas przyrządzamy je dla naszych bliskich. Daniem znanym i lubianym, uważanym za przekąskę są koreczki.

To właśnie bez nich nie mogłaby odbyć się żadna impreza. Koreczki to nic innego, jak produkty pokrojone w kostkę nadziewane na wykałaczki. Im więcej produktów, tym bardziej urozmaicone koreczki. A wykorzystać możemy wiele rzeczy – od pieczywa czy warzyw, po wędlinę, oliwki. To, jak przygotujemy koreczki, z jakich składników będą się składać zależy już tylko od naszej fantazji.

Koreczki powinny być dość niewielkie – taki, by można je zjeść na raz. Robią one furorę na różnych imprezach.