Drób

Lubimy jeść mięso. Dlatego też na naszych stołach gości ono przynajmniej kilka razy w tygodniu. Warto od czasu do czasu mięso zastąpić rybą lub warzywami. Jednak nie powinniśmy wyeliminować go zupełnie z naszej diety.

Do dyspozycji mamy różne rodzaje mięs. Do przygotowywania różnych dań wykorzystywane są różne rodzaje mięsa. Rosół robimy na wołowinie, natomiast do sosów dodajemy wieprzowinę. Jednym z najbardziej delikatnych rodzajów mięsa jest to drobiowe. Dlatego też z całą pewnością pojawia się ono w naszym jadłospisie. Z drobiowego mięsa możemy przygotować bardzo wiele różnorakich potraw. Mięso może być przyrządzane na wiele różnych sposobów – możemy je gotować, smażyć, piec, grillować.

Łączymy je z różnymi dodatkami i podajemy z warzywami, pieczywem czy samo. Każdy z nas doskonale wie, jakie potrawy sporządzone z mięsa drobiowego są dla nas najsmaczniejsze. Mamy swoje ulubione, które możemy spożywać naprawdę bardzo często – takim daniem może być na przykład kotlet przyrządzony z piersi z kurczaka.